The Grammar School

Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το δημιουργούν!

The Grammar School - Ολοκληρωμένη Παιδεία.

«Για μας στο Grammar School το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα διαμορφώνεται με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές δεξιότητες και ικανότητες του κάθε μαθητή.  Ταυτόχρονα καθοδηγούμε τους μαθητές ανάλογα με τις παγκόσμιες εξελίξεις σε τομείς όπως η τεχνολογία, η επιστήμη και ο πολιτισμός για να τους προετοιμάσουμε για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.» 
Άκης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής

Το ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον μαζί με πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του σχολείου προσφέρουν τις βάσεις για μια ανθρωποκεντρική και ακαδημαϊκά ολοκληρωμένη παιδεία.    

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ  
Τα παιδιά φοιτούν σε ένα ειδυλλιακό και ασφαλές περιβάλλον που αποπνέει γαλήνη και ηρεμία, αφού οι εγκαταστάσεις του σχολείου βρίσκονται έξω από την πόλη και μακριά από τους κινδύνους και τους πειρασμούς που αυτή εμπερικλείει. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι, το σχολείο παρέχει υπηρεσία λεωφορείων.

ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ / ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  
Βασικός στόχος του Grammar School είναι η σχολική κοινότητα να λειτουργεί οργανωμένα με τα παιδιά να σέβονται τους καθηγητές τους, αλλά και τους συμμαθητές τους όπως και το περιβάλλον ανεξάρτητα από το κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο της οικογένειας. Ειδικοί σύμβουλοι επιμορφώνουν τους καθηγητές και αναλαμβάνουν περιπτώσεις μαθητών που χρειάζονται συμβουλευτική αγωγή.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  
Το Grammar School διαθέτει 90 καθηγητές, οι οποίοι έχουν καθήκον όχι απλώς να διδάσκουν το γνωστικό τους αντικείμενο, αλλά κυριότερα, να έρχονται σε επαφή με τους μαθητές και να τους βοηθούν, στο μέτρο του δυνατού,  στην επίλυση των όποιων θεμάτων τους απασχολούν. Ο ρόλος τους δηλαδή είναι μορφωτικός, ηθικός και καθοδηγητικός. Ο μέσος όρος ηλικίας των καθηγητών είναι τα 38 έτη και η αναλογία καθηγητών μαθητών είναι 1 : 8,5.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 
To Grammar School Nicosia αποτελεί το Showcase School της MICROSOFT στην Κύπρο και είναι πρωτοπόρο στη χρήση της τεχνολογίας μέσα στην τάξη, αλλά και στη Ρομποτική μέσα από τη δημιουργία του Innovation Centre του σχολείου.  Η επικοινωνία καθηγητών-μαθητών-γονιών διευκολύνεται μέσω της χρήσης της τεχνολογίας. Οι μαθητές αν απουσιάσουν από το μάθημα μπορούν να το παρακολουθήσουν από το σπίτι τους με τη μέθοδο του Office Mix. Οι γονείς επίσης τυγχάνουν άμεσης ενημέρωσης για την εργασία των παιδιών τους μέσα από το GSNETLIFE του σχολείου.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STEM (Science Technology Engineering Mathematics)
 To Grammar School είναι το πρώτο σχολείο στην Κύπρο που έχει εντάξει το STEM στο ακαδημαϊκό του πρόγραμμα. Οι μαθητές που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα STEM αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα για την εισδοχή τους σε πανεπιστήμια παγκοσμίως. Οι μαθητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτό το Πρόγραμμα επιλέγονται με βάση τη σχολική τους επίδοση.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  
Εδώ και δεκαετίες το σχολείο ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες έχουν βραβευτεί σε παγκύπριους και πανελλήνιους διαγωνισμούς. Η ετήσια Καλλιτεχνική Βραδιά του Grammar School έχει γίνει θεσμός, στην οποία παρευρίσκονται εκατοντάδες συμπολίτες μας και την οποία παρακολουθούν ακόμη περισσότεροι μέσα από το Internet live streaming. Αυτή τη χρονιά το Grammar School με ιδιαίτερη τιμή φιλοξένησε τον φημισμένο Έλληνα καλλιτέχνη Διονύση Σαββόπουλο,  ο οποίος ερμήνευσε τα τραγούδια του με τους μαθητές κατά τη διάρκεια της Καλλιτεχνικής Βραδιάς, γιορτάζοντας την 55η επέτειο του σχολείου.  Μέρος της προώθησης του πολιτισμού είναι και η διοργάνωση άλλων δραστηριοτήτων όπως Talent Show, Music Festival και Ημερίδες Λογοτεχνίας. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

Ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και κολύμβησης, για ταλαντούχους αθλητές, εντάσσεται στο σχολικό πρόγραμμα μαθημάτων χωρίς να επηρεάζει τα υψηλά ακαδημαϊκά επίπεδα των μαθητών που το επιλέγουν. Το πρόγραμμα ποδοσφαίρου συνεργάζεται με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Liverpool. Το πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης λειτουργεί σε συνεργασία με τον Γ.Σ.Σ. «Ο Κεραυνός», μία από τις ελίτ επαγγελματικές ομάδες της Κύπρου, αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία τους στην εκπαίδευση και κατάρτιση νέων παικτών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τρία προγράμματα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα μας.
 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - HIGHER EDUCATIONAL ADVISORY TEAM  
Μέσα από τη μεγάλη σε αριθμό επιλογή μαθημάτων, οι μαθητές καταφέρνουν να επιτύχουν και να διακριθούν στις εξετάσεις G.C.E. A΄ LEVEL και έτσι εισέρχονται στα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημίων του Russel Group. Το Higher Educational Advisory Team του σχολείου πραγματοποιεί επισκέψεις στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου  Βασιλείου, ώστε να έχει άμεση ενημέρωση για τις ακαδημαϊκές τους απαιτήσεις. Επίσης, γίνονται συχνές παρουσιάσεις στους μαθητές του Grammar School από τα Russell Group Universities όπως το Cambridge, LSE, UCL, Imperial College, King's College, Nottingham, Manchester, Leeds, Southampton και πολλά άλλα. Τα τρία τελευταία χρόνια οι καθηγητές του τμήματος Engineering του University of Bath (3o στο Ηνωμένο Βασίλειο στα θέματα Engineering) διοργανώνουν το “Robotics Challenge” στο Innovation Centre του Grammar School για τους μαθητές που παρακολουθούν A΄ Level Physics. 21 μαθητές του Grammar School έχουν γίνει αποδεχτοί στο πανεπιστήμιο του Bath τα τελευταία 3 χρόνια. Από το 2014 – 2016, 9 μαθητές του σχολείου κέρδισαν θέσεις στο University of Cambridge και στο University of Oxford και 170 έχουν εισέλθει σε πανεπιστήμια του Russell Group και ακολουθούν κλάδους Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Engineering, Business, Arts, Science και πολλούς άλλους. Αξίζει να τονιστεί ότι οι μαθητές προετοιμάζονται για τη φοιτητική ζωή, αφού λαμβάνουν μέρος σε επιτροπές, ομίλους και αθλητικές δραστηριότητες και γίνονται κοινωνικά δραστήριοι και έτοιμοι για ένα δυναμικό και αποδοτικό μέλλον. 

 

A Brief History of the School

The Grammar School 50th Anniversary - 50 Years in ...

Activities

Academic Year 2017-2018

 

© 2022 The Grammar School. All Rights Reserved.

Join us on